ABI 14/17 UITGEBREID MET DAMWANDPERS

12 jul 2015

Begin 2014 is een nieuwe makelaar heimachine aangeschaft. De nieuwe ABI TM 14/17 werkt met een pull-down van ca. 20 ton en heeft een heiblok van “slechts" 24 kgm. Door het lage dynamisch gewicht van het heiblok en de pull-down echter vergelijkbaar effectief met 35-40 kgm. Een ander aspect is het brandstofverbruik. Door de pull-down en het lage dynamisch gewicht is het effectief vermogen onder het trilblok belangrijk hoger dan traditioneel. Op die wijze bedraagt de brandstofbesparing tot wel 50%. Een mooie bijdrage aan onze CO2-Prestatieladder.

De hydraulische aandrijving en het trilblok zijn beiden computergestuurd. Dit betekent dat, indien het afgenomen vermogen toeneemt, de oliestroom wordt bijgestuurd. Op die wijze blijft het toerental onveranderd op het ingestelde niveau. Het toerental is regelbaar van 1700 tot 2600 tpm. Met dit hoog frequent variabel aanloopmoment van het trilblok blijven trillingen onder zware omstandigheden zeer beperkt. De ABI is uitgerust met uitschuifbaar rijwerk en een verzwaarde giek. Tevens beschikken we over verschillende uitrustingsstukken zoals een boor, valblok en VDW-boor.

Damwandpers

De ABI kan nu tevens uitgerust worden met de nieuw aangeschafte damwandpers waarmee we o.a. Z-profielen trillingsvrij kunnen plaatsen van verschillende breedtes en tot een lengte van maximaal 17 meter. Met name inhomogene grondsoorten met een qc tot maximaal 20 MPa zijn geschikt om damwanden in te persen.